Statusbericht

Locating you...

Wie zijn wij

Terracaza is een jonge onderneming die gelooft in de noodzaak om anders te denken. Waarom grondstoffen of halffabricaten “nieuw” aanvoeren en niet gebruik maken van wat er al is? Onze visie is “Let’s get used to share and save!”.

Het Terracaza team

Het team van Terracaza bestaat uit twee ondernemers, Jasper Peters en Joris van den Hoek. Twee heren met beiden een grote passie voor het ondernemerschap en de grond-, weg en waterbouw. Het zien van kansen, waarde toevoeging voor de GWW-sector en creativiteit staan bij ons centraal. 

Wij kennen elkaar van de studie Civiele Techniek aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch en sinds die tijd zijn we goede vrienden. Na het succesvol af-ronden van de studie zijn wij allebei aan het werk gegaan binnen de Grond-, Weg-, en waterbouw-sector. Joris is sinds 2006 werkzaam in de wegenbouw en Jasper sinds 2007 in de waterbouw.

Kansen voor de markt

Tijdens ons werk zien wij veel onnodige verspilling van toegepaste en vrijkomende grondstoffen / materialen. Wij zien dat beschikbare grondstoffen niet of onvoldoende zichtbaar zijn. Over het algemeen wordt snel gekozen voor nieuwe materialen, tussenopslag en onnodig grote transportafstanden. Dit terwijl tal van her te gebruiken grondstoffen en/of materialen beschikbaar zijn en komen. 

Met Terracaza willen wij de vraag naar en het aanbod van grondstoffen in de Grond-, weg- en waterbouw-sector (GWW-sector) en aanverwante sectoren direct bij elkaar brengen en daarmee de uitputting van grondstoffen minimaliseren, Co2-reductie en hergebruik stimuleren.